'Amrabat kan transfer vergeten: Spurs denkt aan Juventus-duo'

'Amrabat kan transfer vergeten: Spurs denkt aan Juventus-duo'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 januari 2022 – Fiorentina-reserve Sofyan Amrabat lijkt een toptransfer naar Tottenham Hotspur te kunnen vergeten. De Premier League-club heeft inmiddels andere spelers op de radar staan: Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski, die beide onder contract staan bij Juventus.

Bentancur staat hoog op het verlanglijstje van Aston Villa, maar de clubs konden niet tot een akkoord komen. De ploeg uit Birmingham bood twintig miljoen euro exclusief bonussen, maar dat is voor Juventus veel te weinig. Tottenham wil wel dieper in de buidel tasten, zo lijkt het. Het bestuur van De Oude Dame wil dertig miljoen euro voor de middenvelder hebben. Dat de club zo heeft inzet, heeft alles met afspraken met Boca Juniors te maken, waar Juventus hem destijds oppikte. De Argentijnse topclub krijgt namelijk dertig procent van de transfersom bij een vertrek. 

Calciomercato weet dat de Italiaanse club per seizoen minder geld over hoeft te maken naar Boca. Een jaar na zijn overstap was het doorverkooppercentage vijftig procent, nu dus nog dertig. Juventus zou Betancur in eerste instantie willen verhuren aan Tottenham, waardoor het percentage nog verder naar beneden gaat en de Italianen dus meer geld overhouden. Het liefst zet Juve daarom in op een huurperiode van anderhalf jaar met een verplichte koopoptie.

Als de partijen een akkoord bereiken over Betancur, zal er ook nog gepraat worden over Dejan Kulusevski. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler komt nog niet veel in de plannen voor in Italië, waardoor de club mee wil denken aan ene transfer. Het belangrijkste voor de clubleiding is dat er geen verlies wordt gemaakt op de voetballer, die in de winter van 2020 voor 35 miljoen euro overkwam van Atalanta Bergamo. Spurs mag hem voor dat bedrag dus overnemen, waardoor een transfer van Amrabat van de baan lijkt.

Reacties

gerelateerd