AZ pikt concurrent voor Wijndal op bij AC Milan

29 januari 2022, 18:11

AZ heeft zich versterkt met Milos Kerkez. De achttienjarige linkervleugelverdediger komt over van AC Milan en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2026.

Met Kerkez heeft AZ de linksbackpositie nu dubbel bezet. De jonge back maakte in Hongarije bij ETO FC Gyor zijn debuut in het profvoetbal en stapte een jaar geleden over naar AC Milan. Aan zijn kortstondige Italiaanse avontuur is nu een einde gekomen.

"De keuze om naar AZ te gaan was snel gemaakt", laat Kerkez weten. "AZ is de perfecte club voor jonge spelers om te ontwikkelen en te groeien. Ik heb een heel warm welkom gekregen. Toen ik het stadion in liep zag ik mijn foto op het grote scherm. Dat was een bijzonder moment. Het geeft een ongelooflijk goed gevoel om hier te tekenen. Het is een eer om onderdeel uit te maken van AZ en ook mijn familie is er trots op."

De Servische Hongaar is gehaald als concurrent voor Owen Wijndal. "Owen is een hele goede speler. Ik ga daar mijn voordeel uithalen en probeer veel van hem te leren om zodoende zelf als speler te groeien. En natuurlijk ga ik ook de concurrentie aan, dat is topsport", besluit Kerkez.

Max Huiberts ziet veel potentie in de jonge back. "Hij krijgt bij ons de tijd om zich aan te passen met het oog om in de toekomst een vaste waarde te kunnen zijn voor AZ 1", aldus de directeur voetbalzaken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen