Burgzorg naar Nederlands getinte Bundesliga-club

29 januari 2022, 11:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo is na Rai Vloet opnieuw een sleutelspeler kwijtgeraakt. Aanvaller Delano Burgzorg verkast per direct naar de Bundesliga, waar hij gaat spelen voor FSV Mainz. De 23-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de worstelende Eredivisionist. Mainz heeft een optie tot koop bedongen in de huurtransfer.

Burgzorg speelde sinds januari 2020 voor Heracles, dat hem overnam van het Italiaanse Spezia. De buitenspeler kwam sindsdien tot 57 optredens in het zwart-wit, waarin hij elf keer trefzeker was. De linksbuiten was dit seizoen goed voor vier competitietreffers. Daarmee was hij een van de belangrijke spelers bij het voor degradatie vrezende Heracles.

"Het is voor zowel Delano als de club een kans die we niet konden laten liggen. We zijn ons ervan bewust dat jonge spelers zich bij ons in de kijker van grotere clubs spelen. Het maakt ons trots dat we opnieuw een speler afleveren aan een grote competitie", laat technisch directeur Tim Gillissen weten op de clubwebsite van de Almeloërs.

Mainz, momenteel de nummer tien van Duitsland, heeft met Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste al twee Nederlanders onder contract. Burgzorg wordt de derde. "In de Bundesliga spelen was één van mijn dromen. Mainz is weer een volgende stap omhoog. Ook hier wil ik mijzelf verder ontwikkelen. Bij Mainz wil ik een nog betere speler worden, doelpunten maken en mijzelf als persoon ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen