'Miljoenendeals aanstaande voor Bosz met Olympique Lyon'

28 januari 2022, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz hoopt zich in de slotfase van de transferwindow bij Olympique Lyon te versterken met Giovani Lo Celso (25). De middenvelder is overbodig geworden bij Tottenham Hotspur en moet de opvolger worden van Bruno Guimarães. De Braziliaanse middenvelder staat in de belangstelling van diverse clubs en trekt vermoedelijk naar Newcastle United.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans op basis van 'exclusieve bronnen'. De 24-jarige middenvelder stond eerder in de belangstelling van Arsenal, maar lijkt voor een bedrag van zo'n 42 (!) miljoen euro naar The Magpies te verkassen. Daar gaat hij bovendien een torenhoog salaris verdienen, waardoor het voor beide partijen interessant is om mee te werken aan de deal.

Lo Celso, die ondanks zijn miljoenenbedag weinig indruk heeft gemaakt bij de Tottenham Hotspur de laatste jaren, wordt gezien als ideale opvolger van Guimarães. Tottenham Hotspur wil dat zijn volledige salaris overgenomen wordt door Lyon, plus een huursom. Door de flinke financiële impuls die Lyon krijgt van de transfer van Guimarães, is dat voor de Fransen wel te betalen. Volgens L'Équipe zou er ook een akkoord kunnen komen over de helft van het hoge loon. 

Lees ook: Bosz houdt reeks vast en brengt rivaal verder in problemen

Verder hoopt Bosz met Lyon nog afscheid te nemen van Islam Slimani (33). De ervaren spits kwam in zestien duels tot vier goals, maar dat is zijn hoge salaris niet waard. Hij wil niet transfervrij vertrekken, maar kan volgens Portugese media eventueel naar Sporting Portugal. Verder nam de club vrijdag ook definitief afscheid van de eerder al verbannen Marcelo. De oud-PSV'er heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Girondins Bordeaux.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen