Zéér treurig: ADO negeert clubicoon Zwinkels, keeper 'al tijdje ziek'

Zéér treurig: ADO negeert clubicoon Zwinkels, keeper 'al tijdje ziek'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 januari 2022 – Zeer treurig: keeper Robert Zwinkels (38) staat al zijn hele loopbaan – bijna vijftien jaar – onder contract bij ADO Den Haag. Maar ondanks een enorme keepersnood in de Hofstad mag trainer Ruud Brood van de clubleiding geen beroep doen op het clubicoon, die inmiddels zich ook ziek gemeld heeft.

Sinds de degradatie uit de Eredivisie en het half jaar daarvoor heeft ADO Den Haag heel veel dure krachten van de hand gedaan, mede door ze niet meer te laten spelen. Bij clubicoon Zwinkels is dat niet gelukt, maar sindsdien zit de goalie ook niet meer bij de wedstrijdselecties. De laatste keer dat dat wél het geval was, was op 16 januari 2021. Het Algemeen Dagblad schreef eerder dat de keeper 'al een tijdje ziek is' en dus momenteel ook helemaal niet meer op de club is. 

Anno 2022, ruim een jaar na de verbanning, kampt de club met een keepersprobleem. Eerste keuze Luuk Koopmans is geblesseerd en ook diens stand-in Youri Schoonderwaldt is geblesseerd. Maar een nieuw kans voor Zwinkels zit er duidelijk niet in. "Nee, die kan niet keepen. Dat is een situatie van vorig jaar. Dat is beleidsmatig. Dat is geen optie", verduidelijkt Brood tegenover Omroep West over Zwinkels. "Hoe ik er in sta? Zoals ik zeg, ik denk er niet aan om hem terug te halen."

Lees ook: Kramer doet boekje open over ADO: "Jol was echt lachwekkend"

En al met al is het een treurige situatie. "Dit speelt al van voor mijn tijd. Het verdient respect om er goed uit te komen. Net als dat met John Goossens is gebeurd." Voor Brood rest er niets anders dan de komende tijd te kijken naar de piepjonge doelmannen in zijn selectie. "We kijken ook of er wat mogelijk is op de transfermarkt", aldus Brood.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd