Ajax doet zaken in Ecuador en presenteert Delgado

28 januari 2022, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zich vrijdag versterkt met een nieuwe middenvelder. Patrickson Delgado (18) wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Independiente del Valle. De Amsterdammers hebben daarbij een koopoptie bedongen voor de voetballer, die in eerste instantie aansluit bij het beloftenteam in de Eerste Divisie.

Dat heeft Ajax vrijdag bekend gemaakt. Hoewel Ajax akkoord is met de werkgever van Delgado uit Ecuador en het ook eens geworden is met de middenvelder over de voorwaarden, is overeenkomst nog wel onderworpen aan 'enkele formaliteiten'. Zo moet vermoedelijk onder meer de werkvergunning van Delgado in de komende dagen nog in orde worden gemaakt. Als dat allemaal gladgestreken is, staat niets de overgang van de Ajacied meer in de weg.

Delgado is een jeugdinternational van Ecuador, die in zijn thuisland zijn debuut in de hoofdmacht van Independiente del Valle nog niet heeft gemaakt. Desondanks is de verdedigend ingestelde middenvelder wel op het scoutingslijstje van directeur voetbalzaken Marc Overmars terechtgekomen en wordt hij dus naar de Johan Cruijff Arena gehaald. Hoe hoog de huursom en koopoptie in deal is, is niet bekend gemaakt door Ajax. 

Lees ook: Transferupdates: Ajax

De 1,73 meter lange voetballer werd geboren in Ibarra, Ecuador en staat sinds 2020 onder contract bij zijn huidige club. Ook daar speelt hij in het beloftenteam. Jong Ajax staat momenteel op de vijfde plaats in de Eerste Divisie en daar valt hij onder de verantwoording van trainer John Heitinga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen