Ajax en PSV maken bekend wanneer welke fans welkom zijn

28 januari 2022, 17:52

FC Twente besloot om met een derde van de capaciteit helemaal geen fans in het stadion te laten, maar Ajax gaat dat wel doen. Er wordt geloot welke seizoenkaarthouders het stadion inkunnen voor de Eredivisieduels met Heracles Almelo, FC Twente en RKC Waalwijk. Ook is er informatie gedeeld over het Champions League- en KNVB Beker-duel.

Ajax geeft volgende week alle supporters uitsluitsel wanneer ze welkom zijn, want niet alle fans passen in het stadion. Er is sowieso helemaal geen losse verkoop voor de komende drie wedstrijden in de Eredivisie, want de seizoenkaarthouders krijgen logischerwijs de voorkeur. Ook voor het duel met Vitesse in de KNVB Beker mogen fans zich aanmelden – al moet daarvoor nog wel extra worden betaald.

De Ajacieden kunnen na het seizoen nog wel een compensatie aanvragen voor het aantal gemiste Eredivisie-wedstrijden. Vanaf dinsdag 1 februari 12:00 uur zijn er bovendien 3.250 kaarten voor de uitwedstrijd tegen Benfica beschikbaar. De return tegen de Portugezen in de Johan Cruijff Arena valt buiten het huidige maatregelenpakket, dus daarvoor wacht Ajax het besluit van het kabinet af.

Lees ookFC Twente stellig: Iedereen naar binnen of helemaal niemand

PSV geeft fans keuze

In Eindhoven zullen er ook keuzes gemaakt moeten worden, maar krijgen de fans nog wel meer inspraak. Ze kunnen kiezen tussen het bezoeken van de wedstrijd tussen sc Heerenveen en AZ, waarbij er een maximum aantal van twaalfduizend kaarten beschikbaar is per duel. De fans kunnen voor een van beide wedstrijden een kaart downloaden. Voor het bekerduel met NAC Breda krijgen de seizoenkaarthouders ook voorrang.

Vitesse kan iedereen wel kwijt

Bij Ajax en PSV zijn er te veel seizoenkaarthouders om in het stadion te passen, maar dat is bij Vitesse niet het geval. De Arnhemmers hebben ongeveer 9500 plekken beschikbaar binnen de huidige maatregelen, wat ongeveer overeenkomt met het aantal sponsoren en seizoenkaarthouders. Veel kaarten in de losse verkoop zijn er echter niet voor de Arnhemmers, zo schrijft De Gelderlander. Voor het duel met NEC zijn gezien de gevoeligheden helemaal géén fans welkom

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen