'AZ maakt jacht op handtekening achttienjarig Milan-talent Kerkez'

28 januari 2022, 12:10

AZ is uit op de handtekening van de Servisch-Hongaarse linksback Milos Kerkez (18). Gianluca Di Marzio meldt dat de Alkmaarders jacht maken op het talent van AC Milan.

Kerkez genoot zijn jeugdopleiding in Hongarije en werd door AC Milan gescout bij ETO FC Györ. In Milaan kwam hij in actie bij de beloftenploeg en maakte hij minuten in de UEFA Youth League. AZ zou in hem de eerste versterking tijdens de winterse transferwindow zien.

Di Marzio laat verder niet veel los. Onbekend is dus of het om een huurdeal (met optie tot koop) gaat of dat AZ Kerkez definitief probeert in te lijven. De Alkmaarders zijn op Kerkez' positie in ieder geval dun bezet. AZ heeft met aanvoerder Owen Wijndal officieel gezien één linksback in de selectie. Aslak Fonn Witry, die deze zomer overkwam uit Zweden, is rechtsbenig en aanvankelijk gehaald als opvolger van de naar Turkije vertrokken Jonas Svensson.

Lees ook: Wijndal chagrijnig na remise: "Dit kan toch niet

Thijs Oosting kan ook op de positie van Wijndal spelen, maar is door coach Pascal Jansen vooral gebruikt op andere posities, waaronder in de punt van de aanval. AZ kan met de komst van Kerkez in ieder geval al inspelen op een vertrek van Wijndal, die naar verluidt wordt begeerd door het Italiaanse Napoli. De Noord-Hollanders zijn wel met hem in gesprek over een contractverlenging. Daartegenover staat wel dat de club zal meewerken aan een transfer van Wijndal, op het moment dat zich een interessante club meldt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen