'Ajax houdt verrichtingen 'Servische Erling Haaland' in de gaten'

28 januari 2022, 12:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is volgens La Dernière Heure een van de clubs die de verrichtingen van Marko Milovanovic in het shirt van Partizan Belgrado nauwlettend in de gaten houdt. De achttienjarige Servische spits wordt ook gevolgd door onder meer Internazionale en RSC Anderlecht.

Milovanovic staat in Servië te boek als groot talent. De aanvaller wordt vanwege zijn lengte (1 meter 96) in eigen land vergeleken met Erling Haaland. Waar het fenomeen van Borussia Dortmund het ene na het andere doelpuntenrecord breekt, wacht Milovanovic nog op zijn doorbraak in het professionele voetbal.

Tot nu toe speelde Milovanovic veertien officiële wedstrijden voor Partizan. Vier keer verscheen hij aan de aftrap en tien maal kwam hij als invaller binnen de lijnen. In de Servische competitie, de Servische beker en de Conference League kwam hij in totaal drie keer tot scoren.

Opvallend is dat Ajax een aantal maanden geleden in zee ging met een naamgenoot van het Servische talent: Mateja Milovanovic. De jonge verdediger, die Servische ouders heeft maar in Nederland is geboren, werd tot de zomer van 2024 vastgelegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen