SC Cambuur stalt overbodige aanvaller in Doetinchem

28 januari 2022, 10:40

Sam Hendriks keert terug bij de club waar het allemaal voor hem begon. De 27-jarige spits verlaat SC Cambuur en maakt het seizoen af bij De Graafschap.

Hendriks tekende afgelopen zomer een eenjarig contract bij Cambuur. De samenwerking werd niet wat beide partijen ervan hadden gehoopt. Hendriks verloor eerst de concurrentiestrijd van Tom Boere en werd vervolgens in de pikorde voorbijgestreefd door Roberts Uldrikis.

Daardoor kwam Hendriks dit seizoen slechts vijf keer in competitieverband in actie voor Cambuur. Het lukte de spits niet om in de Eredivisie het net te vinden. In het bekertoernooi was hij wel eenmaal trefzeker voor de Leeuwarders. In het met 1-2 verloren duel met NEC maakte hij als invaller de aansluitingstreffer.

Bij De Graafschap, de club waar hij zijn eerste stapje in het profvoetbal zette, hoopt Hendriks meer aan spelen toe te komen. "Wij hebben gekeken wat beschikbaar en ook haalbaar was. Sam heeft in de eerste divisie altijd zijn goals gemaakt. Inmiddels heeft hij ruim 200 wedstrijden betaald voetbal in de benen en wist hij het net zo'n 75 keer te vinden. Deze cijfers mag hij nu bij ons uitbouwen", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen