Individuele onderscheiding voor Kökcü, AZ hofleverancier

28 januari 2022, 10:24   Bijgewerkt: 28 januari 2022, 10:56

Orkun Kökcü is verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. De 21-jarige middenvelder van Feyenoord was volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers de best presterende speler in januari. AZ-verdediger Yuki Sugawara is eveneens in de prijzen gevallen.

Kökcü kwam deze maand twee keer in actie met Feyenoord. Bij de hervatting van de Eredivisie gingen de Rotterdammers op eigen terrein onderuit tegen Vitesse (0-1). Een week later werd de uitwedstrijd tegen NEC in winst omgezet (1-4). Kökcü speelde in Nijmegen een hoofdrol door vanaf de strafschopstip de 1-1 te maken en zijn ploeg met een vrije trap op een 1-2 voorsprong te zetten.

Van alle spelers die de afgelopen twee speelrondes in actie kwamen, had Kökcü de meeste balcontacten (217). Ook verstuurde de middenvelder 118 geslaagde passes richting de vijandelijke helft. Dat zijn er in elk geval 25 meer dan iedere andere speler in de Eredivisie. Kökcü veroverde eveneens de meeste ballen in de meest aanvallende derde van het veld (7).

Sugawara is verkozen Johan Cruijff Talent van de Maand. Hij won deze maand met AZ van Fortuna Sittard (1-2) en speelde gelijk tegen SC Cambuur (0-0). In het duel met Fortuna nam hij na een uur het tweede Alkmaarse doelpunt voor zijn rekening. In verdedigend opzicht was hij de AZ-speler met de meest geslaagde tackles (5) en balheroveringen (19).

AZ hofleverancier

In het Eredivisie-elftal van de maand is AZ de hofleverancier met drie spelers. Naast Sugawara zijn dat Sam Beukema en Owen Wijndal. Sonny Stevens (SC Cambuur), Noussair Mazraoui (Ajax), Mees Hilgers (FC Twente), Fredrik Aursnes (Feyenoord), Luca de la Torre (Heracles Almelo), Loïs Openda (Vitesse) en Michiel Kramer (RKC Waalwijk) completeren het elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen