België lacht het laatst na krankzinnig wedstrijd Brazilië

België lacht het laatst na krankzinnig wedstrijd Brazilië

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 januari 2022 – Brazilië is er donderdag niet geslaagd om het WK-kwalificatieduel met Ecuador in winst om te zetten. In een tumultueuze wedstrijd met vier rode kaarten (waarvan er twee werden ingetrokken) kwamen beide ploegen een keer tot scoren 1-1. Voor België is het gelijkspel in Quito uitstekend nieuws.

De wedstrijd in het Estadio Rodrigo Paz Delgado was nog maar een paar minuten oud toen de 0-1 op het scorebord werd gezet. Casemiro zette de al geplaatste Brazilianen op een vroege voorsprong door op de lijn het beslissende zetje te geven. De valse start van Ecuador kreeg nog een extra dimensie toen Alexander Dominguez een paar minuten later van het veld werd gestuurd. De doelman plantte zijn noppen in de borst van Matheus Cunha en mocht voortijdig douchen.

Het was niet de laatste rode kaart van de wedstrijd. Sterker nog: Ecuador stond slechts een paar minuten met een man minder op het veld. Emerson Royal probeerde een hoge bal aan te nemen, maar raakte zijn tegenstander in zijn edele delen. Het leverde de verdediger van Tottenham Hotspur zijn tweede gele kaart op. De Colombiaanse scheidsrechter Wilmar Roldán wilde vervolgens ook Allison Becker ook wegsturen, maar de VAR vond die straf te zwaar.

Brazilië, met Ajax-aanvaller Antony als invaller binnen de lijnen, slaagde er niet in om de 0-1 over de streep te trekken. Ecuador vocht voor wat het waard was en kwam een kwartier voor tijd via Félix Torres op gelijke hoogte. De thuisploeg dacht diep in blessuretijd zelfs nog vanaf elf meter te mogen aanleggen na een vermeende overtreding van Alisson. De doelman kreeg voor de tweede keer een rode kaart, maar opnieuw voorkwam de VAR dat de goalie daadwerkelijk van het veld werd gestuurd. De strafschop ging vanzelfsprekend ook niet door.

De Brazilianen waren bij een zege op Ecuador de nieuwe nummer één van de FIFA-ranking geworden, maar België behoudt nu de koppositie.

Reacties

gerelateerd