Noa Lang slachtoffer tactische ingreep in Belgische topper

27 januari 2022, 22:39

De topwedstrijd tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. De ploeg van trainer Alfred Schreuder kreeg in het Jan Breydelstadion de verrassende koploper van de Belgische competitie niet op zijn knieën (0-0). Voor Noa Lang zat de wedstrijd er na een helft al op.

Met Ruud Vormer, Bas Dost en Lang had Club Brugge in de openingsfase het betere van het spel. De eerste kansen waren echter voor de bezoekers. Eerst was het Bart Nieuwkoop die zijn voet net niet tegen de bal kon zetten, twee minuten later faalde Dante Vanzeir oog in oog met doelman Simon Mignolet. Club Brugge zette daar bijster weinig tegneover.

In de rust bleef Lang in de kleedkamer achter. Een tactische wissel van Alfred Schreuder. Het hielp Club Brugge in aanvallend opzicht niet. Ook in de tweede helft meldde de regerend kampioen van België zich opvallend weinig in het vijandelijke strafschopgebied. Union kreeg in de slotfase nog enkele kansjes, maar de sterk keepende Mignolet hield zijn doel schoon.

Union Saint-Gilloise zal, ondanks dat het de zege misschien het meest verdiende, met een goed gevoel huiswaarts keren. De voorsprong op Club Brugge - waarschijnlijk de belangrijkste concurrent in strijd om de landstitel - is immers nog negen punten. Union vervolgt de competitie komende zondag met een wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Club Brugge speelt dan tegen KV Kortrijk.