WK-droom Van Marwijk springlevend na belangrijke zege

27 januari 2022, 17:56

De Verenigde Arabische Emiraten hebben donderdag uitstekende zaken gedaan in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Bart van Marwijk boekte de tweede zege op rij door Syrië met 2-0 te verslaan.

Net op tijd komen de Verenigde Arabische Emiraten op stoom in de derde fase van de Aziatische kwalificatiereeks. Waar geen van de eerste vijf wedstrijden werd gewonnen, staan de manschappen van Van Marwijk er na de ontmoetingen met Libanon (0-1) en Syrië plots vrij aardig voor.

Caio Canedo zette de Verenigde Arabische Emiraten donderdag op voorsprong tegen Syrië door op aangeven van Khalil Ibrahim raak te koppen. De beslissing in Dubai viel een kwartier voor tijd, toen Yahya Al Ghassani de 2-0 maakte. Het was pas de tweede keer in deze fase van de kwalificatiereeks dat de Emiraten vaker dan één keer in een wedstrijd scoorden.

De Emiraten hebben de derde plaats door de zege op Syrië steviger in handen. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs voor een WK-ticket. Rechtstreekse plaatsing zit er al een tijdje niet meer in voor de ploeg van Van Marwijk. Iran is al zeker van een plek bij de eerste twee en Zuid-Korea is ook al bijna niet meer te achterhalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen