'PSV ziet Ramalho-vervanger bij Palace: forse concurrentie'

27 januari 2022, 14:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is in de zoektocht naar een verdedigende kwaliteitsimpuls uitgekomen bij Crystal Palace. De Eindhovenaren willen Daniel Quick oppikken. De negentienjarige mandekker ligt nog vast tot het einde van het seizoen, waardoor technisch directeur John de Jong denkt aan een kleine transfersom. Er is wel veel concurrentie.

De Duitse tak van Goal weet namelijk dat Borussia Dortmund, Rangers FC, Leicester City en Southampton ook wel oren hebben naar een samenwerking met de tiener. Daarbij zou Dortmund een streepje voor hebben, gezien de ontwikkelingen van Jadon Sancho en Jude Bellingham. Beide Engelsen wisten bij BVB prima hun draai te vinden, waarbij de vleugelaanvaller een transfer verdiende naar Manchester United en ook de middenvelder op het wensenlijstje staat van de absolute top. De Bundesligaclub hoopt dat Quick de volgende parel wordt in dat rijtje.

Lees ookPrijskaartje Liverpool-verdediger te gortig voor PSV

Waar Dortmund hem mogelijk op de lange termijn haalt, is er in Eindhoven meteen kans op veel speeltijd. Dat heeft alles met de blessure van Andre Ramalho te maken, die dit seizoen niet meer in actie gaat komen. De Braziliaan ontpopte zich in de eerste seizoenshelft tot leider van de Eindhovense defensie. Jordan Teze en Armando Obispo strijden nu om die vacature, maar ze krijgen er mogelijk dus een geduchte concurrent bij.

Crysal Palace gaf Quick afgelopen zomer zijn eerste profcontract. "Hij heeft hard moeten werken om hier te komen. Het is nu zaak om dat niveau verder te ontwikkelen", vertelde voorzitter Steve Parish op dat moment. Nu heeft de Engelse club genoeg gezien en wordt zijn contract niet verlengd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen