Transferupdates: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente

28 januari 2022, 18:25   Bijgewerkt: 28 januari 2022, 18:39

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel IV: de topploegen van de Eredivisie.

5. AZ

Na de enorme leegloop in de zomer was het ook bijna de vraag wie er nog verkocht zou kunnen worden, maar gelukkig voor de Alkmaarders hebben ze in de winterstop de rijen vooralsnog wel gesloten gehouden. Andersom is het nog niet gelukt om een extra aanvaller – die toch wel op het wensenlijstje stond van technisch directeur Max Huiberts – te halen. Naar de Argentijnse aanvaller Alan Velasco werd slechts geïnformeerd, geprobeerd werd het contract van Owen Wijndal te verlengen (wat bij Yusuf Barasi is gelukt!) en van Albert Gudmundsson gaat de club na dit seizoen afscheid nemen. Afscheid genomen wordt er mogelijk ook nog van Timo Letschert, die al geen onderdeel meer uitmaakt van de A-selectie. Maar een transferwindow zo druk als afgelopen zomer komt er zeker niet meer, al wordt Milos Kerkez nog wel overgenomen van AC Milan

4. FC Twente

Ondanks de uiterst knappe vierde plaats gaat het financieel nog altijd niet voor de wind in Enschede. Mogelijk wordt daarom talent Jayden Oosterwolde wel verhuurd c.q. verkocht? De lege plekken in de Grolsch Veste is een absoluut blok aan het been en in dat kader is het niet gek dat er geen enkele winteraanwinst is gekomen. Dario Dumic vertrok, mede omdat Kik Pierie eindelijk weer bijna fit is en ook het loon van Manchester City-huurling Luka Ilic kon worden gesleten. Behalve het laten meetrainen van Kamohelo Mokotjo is het bijzonder rustig bij de Tukkers, die Remiz Zerrouki langer willen binden. En het is te hopen dat niemand zich meldt voor Mees Hilgers, want hij heeft erkend op meerdere lijstjes te staan.

3. Feyenoord

De revolutie die afgelopen jaar ingezet werd, duurt nog altijd voort bij Feyenoord, dat met Patrik Wålemark en Cole Bassett niet per se de namen haalde op wie de laatste jaren ingezet werd. Een nieuwe koers, nieuwe spelers – al moet ook worden gezegd dat ze nul op rekest kregen van onder anderen Joey Veerman, Richedley Bazoer, Tonny Vilhena en Nemanja Gudelj. Wat zit er nog in het vat voor Frank Arnesen? Achterin is het weliswaar dunnetjes bezet, al zou ook Jorrit Hendrix daar meer opties voor geven én dreigt alleen Marcos Senesi nog naar Sevilla te vertrekken als er wat gebeurt rondom Diego Carlos. Ook João Carlos Vilaça Teixeira zal de deur naar verwachting nog achter zich dichttrekken. Qua aanwinsten is de grootste slag geslagen, al wordt Karim Dermane in elk geval nog gehaald. Of hebben de investeerders nog een verrassing in petto?

2. PSV

Komt er nog een extra centrale verdediger naar Eindhoven? Dat lijkt voorlopig de grote vraag in Eindhoven, waar eerder Joey Veerman werd binnengehaald als de vervanger van de gestopte Davy Pröpper. Diverse opties zijn de revue gepasseerd, maar het meest waarschijnlijk is de komst van Anel Ahmedhodzic (Malmö FF). Vooralsnog was hij net als Nathaniel Phillips onhaalbaar vanwege zijn te hoge prijskaartje, maar veel alternatieven behalve de eigen jeugd zijn er niet genoemd. Danilho Doekhi is pas vanaf na dit seizoen een serieuze optie. En wat gaat er gebeuren met smaakmakers Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré? Op de korte termijn zullen ze wel blijven, maar er hengelen grote clubs. Als John de Jong het in januari rustig houdt, zal het daarna nog wel even hard werken blijven voor de technisch directeur. En komt er nog een club voor de ontevreden Yvon Mvogo, die liever zou verkassen? Stefan Ortega wordt genoemd als diens opvolger

1. Ajax

In Amsterdam was het zoals altijd wel weer drukte alom voor directeur voetbalzaken Marc Overmars. Eindelijk werden er weer eens miljoenen geïncasseerd, want David Neres maakte de overstap naar Shakhtar Donetsk. Een deel van dat bedrag moest naar de huur van Brian Brobbey, die afgelopen zomer nog transfervrij vertrok. Dat gaan Andre Onana Noussair Mazraoui na dit seizoen ook doen, terwijl Nicolas Tagliafico in deze window nog weg wil. De afgelopen jaren deed Ajax er veel aan om hem te slijten en uitgerekend nu hij een nieuwe club heeft, komt het Erik ten Hag niet goed uit. Komt het nog toch een deal? Met Mohamed Ihattaren normaliter wel, waardoor Overmars de miljoenen voor Steven Bergwijn vermoedelijk op zak houdt. Maar zeker weet je dat bij Marc Netto pas na het verstrijken van de transferdeadline. En mogelijk zullen we nog enkele talenten worden verhuurd, zoals met onder anderen Max de Waal reeds gebeurde. 

Deel III: Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen