Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

28 januari 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel III: de onderkant van het linkerrijtje.

10. sc Heerenveen

De meest opzienbare transferperiode beleeft de club uit Friesland. De trainer werd de laan uitgestuurd, smaakmaker Joey Veerman werd verkocht en ook topscorer Henk Veerman vertrok. De club zou ook nog hopen op uitgaande transfers van Rodney Kongolo en Ibrahim Dresevic, die na dit seizoen uit het contract lopen. Daar staat tegenover dat technisch manager Ferry de Haan nog hoopt op de komst van de transfervrije verdediger Joost van Aken, NAC-speler Thom Haye en een aanvaller. Malmö FF-talent Amin Sarr staat voor die vacature bovenaan het wensenlijstje. Het worden enorm drukke dagen, want ook een nieuwe trainer is nog niet gevonden...

9. NEC

De Nijmegenaren draaiden in de eerste seizoenshelft opvallend goed, waardoor de ploeg weinig veranderingen hoefde te ondergaan. Wel zorgde de promovendus voor een stuntje door Wilfried Bony vast te leggen, terwijl ook Fran Sol even gelinkt werd aan de stuntclub. Het werd Bony. De aanvaller maakte eerder furore bij rivaal Vitesse en mag zich nu dus laten zien in De Goffert. De komst van de ervaren doelpuntenmaker betekende dat Ole Romeny mocht vertrekken: hij zet zijn loopbaan voort bij FC Emmen.

8. SC Cambuur

Wat voor NEC geldt, is ook het geval bij de promovendus uit Leeuwarden. De ploeg doet het uitstekend, waardoor er weinig veranderingen nodig zijn. Wel haalde SC Cambuur aanvaller Patrick Joosten tijdelijk weg bij FC Groningen, om meer keuzemogelijkheden te hebben op de flanken en werd TOP Oss-talent Sekou Sylla gratis overgenomen voor de lange termijn. Middenvelder Filip Krastev vertrok na een teleurstellende huurperiode en ook Sam Hendriks heeft de club uit de Friese hoofdstad verlaten. Hij kwam niet tot nauwelijks aan de bak en gaat zijn geluk nu bij De Graafschap beproeven.

7. FC Utrecht

FC Utrecht zoekt deze transferperiode duidelijk naar buitenkansjes. Mohamed Ihattaren leek op weg naar de Domstad, totdat Ajax zich meldde. Toch wist de ploeg zich wel te versterken: Henk Veerman kwam voor een kleine vier ton naar de Galgenwaard en de club huurde Japanner Naoki Maeda. Van hem heeft René Hake amper kunnen genieten: tijdens zijn debuut raakte hij al zwaargeblesseerd, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. Technisch directeur Jordy Zuidam zal in de laatste dagen van de transferperiode zijn ogen openhouden voor nieuwe buitenkansjes, maar FC Utrecht hoeft niet meer nadrukkelijk op zoek naar versterkingen. Wat uitgaande transfers is er interesse in Sander van de Streek, Bart Ramselaar Othmane Boussaid en Simon Gustafston, maar concreet is dat allemaal (nog) niet. 

6. Vitesse

Bij Vitesse waren er veel geruchten, vooral over uitgaande transfers. Dat heeft alles te maken met de aflopende contracten van smaakmakers Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi. Inmiddels is de storm rondom de verdedigers gaan liggen en lijken ze het seizoen af te maken in het GelreDome, tot groot genoegen van Thomas Letsch. De trainer was aan het begin van de transferperiode duidelijk: het sportieve aspect weegt zwaarder dan het financiële. Dat de spelers over een half jaar transfervrij zijn, betekent niet dat ze voor een appel en een ei mogen verkassen. Het lijken rustige laatste dagen te worden voor de Arnhemmers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen