'Weghorst moet Premier League-club uit degradatiezone helpen'

27 januari 2022, 10:52

Wout Weghorst kan zijn carrière voortzetten in de Premier League. De aanvaller wordt bij Burnley gezien als ideale aanvalsleider om de club te helpen in de degradatiestrijd. De eerste gesprekken tussen Wolfsburg en de Engelse club zouden al gevoerd zijn.

Dat meldt The Daily Mail. Vorige week liepen de onderhandelingen op niets uit, maar nu zou Burnley toch een nieuwe poging willen doen om de aanvaller uit Duitsland weg te halen. Het nieuws is opvallend aangezien de technisch directeur van Wolfsburg, Jörg Schmadtke, deze week in gesprek met Sport1 de geruchten rondom Weghorst ontkrachtte. Hij stelde dat er helemaal geen belangstelling was voor de spits. "Dat is opvallend, aangezien hij regelmatig een goaltje meepikt en hij zelf openstaat voor een vertrek."

Weghorst ligt nog anderhalf jaar vast in Duitsland, maar het contract lijkt niet verlengd te worden. Eerder kwamen er al geruchten naar buiten dat Wolfsburg niet blij was met het karakter van de spits. Daarom zou een transfer voor alle partijen een ideale oplossing zijn. Wel wil de Bundesligaclub niet zomaar meewerken: geïnteresseerde clubs moeten minstens twintig miljoen euro op tafel leggen voor er gepraat wordt over een mogelijke deal.

Dat bedrag lijkt voor Burnley geen probleem, aangezien de club deze winter spits Chris Wood voor dertig miljoen euro liet vertrekken naar concurrent Newcastle United. Weghorst zou dus gezien worden als ideale opvolger, maar er staan naar verluid meer namen op het lijstje met mogelijke kandidaten. Voormalig Liverpool-speler Andy Carroll is daar één van. Hij is momenteel clubloos en dus een stuk makkelijker op te pikken dan Weghorst.

Burnley staat op dit moment laatste in de competitie, maar dat beeld is behoorlijk vertekend. Door een aantal afgelaste wedstrijden heeft die ploeg nog maar achttien keer gespeeld, waar andere clubs al op 22 duels staan. Zo is Norwich City op dit moment de veilige nummer zeventien met vier punten meer dan de hekkensluiter. De ploeg van Tim Krul heeft echter wel vier wedstrijden meer gespeeld. Weghorst moet Burnley helpen om de weg naar boven te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen