Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

27 januari 2022, 20:15

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel II: de bovenkant van het rechterrijtje. 

14. Heracles Almelo

Door alle terechte ophef rond Rai Vloet was het zelden rustig in januari bij Heracles Almelo, maar op transfergebied was het behoorlijk stil. Justin Hoogma werd teruggehaald, maar verder gebeurde er niets en ook is het behoorlijk stil  wat geruchten betreft in Almelo. Met het oog op komend seizoen kwam er wel genoeg nieuws al naar buiten: trainer Frank Wormuth vertrekt naar FC Groningen, Mats Knoester verlengt zijn aflopende contract niet en Janis Blaswich werd gelinkt aan RB Leipzig.

13. Go Ahead Eagles

Met Cuco Martina en Aventis Aventisian kwamen er begin januari al twee transfervrije aanwinsten binnen in Deventer, maar in de strijd tegen de degradatie is dat alleen mogelijk niet voldoende. Met Evert Linthorst (Al Ittihad-Kalba) komt er in elk nog een derde winteraankoop bij, mede omdat de overgang van Patrick Pflücke (Roda JC) afketste. Hij moet de gewenste nummer tien worden voor coach Kees van Wonderen. Voor hem moet Kowet ook een opvolger vinden in de komende tijd. In die zoektocht werd Sipke Hulshoff genoemd, maar voorlopig zwaait Van Wonderen nog scepter. Wat wil hij er nog bijhalen? Een keeper hoort na de wissel tussen Andries Noppert en Warner Hahn ook nog tot de opties.

12. RKC Waalwijk

Voor de start van de transferwindow werd Roy Kuijpers al binnengehaald door RKC Waalwijk, maar in de winter gebeurde er niets noemenswaardigs behalve het vertrek van reservekeeper Jens Teunckens – waarbij Joel Pereira bovendien alweer bijna fit is. Vooralsnog lukt het ondanks een 'flink bod' om aanvoerder Melle Meulensteen uit de handen van Willem II te houden. Algemeen directeur Frank van Mosselveld gaf in het Brabants Dagblad aan dat er geen RKC'er mag vertrekken, behalve voor de 'absolute hoofdprijs'. Qua inkomende transfers is het muisstil in Waalwijk, al gaf Van Mosselveld wel aan dat er gekeken wordt naar buitenkansjes.

11. FC Groningen

Met Melayro Bogarde en Emmanuel Matuta haalde FC Groningen twee talenten binnen, waarbij eerstgenoemde een versterking is voor dit seizoen en Matuta gehaald wordt voor het aanstaande tijdperk van Wormuth. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is echter nog niet klaar, wany Danny Buijs – met wie hij overigens geen geweldige relatie heeft – wil graag meer ervaring toevoegen aan de A-selectie. Terence Kongolo was de verrassende naam die opdook in het hoge noorden. Het eigen talent Daniël van Kaam wil nog graag op huurbasis vertrekken en Wessel Dammers staat in de belangstelling van Willem II, terwijl Genoa Jørgen Strand Larsen wilde oppikken. Maar de spits wilde zelf graag bij FC Groningen blijven.

Lees ook deel I: Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen