Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

27 januari 2022, 11:03   Bijgewerkt: 27 januari 2022, 12:41

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel I: de onderste vier clubs. 

18. PEC Zwolle

Na twee overwinningen op rij is het geloof in handhaving in elk geval weer volledig terug bij PEC Zwolle, dat Maikel van der Werff, Max de Waal en Oussama Darfalou binnenhaalde tot dusver. Mark Pabai vertrok naar Italië, terwijl ook Leandro Fernandes nog in deze window transfervrij mag verkassen. Dat geldt niet voor Yuta Nakayma, die een aflopend contract (wel met cluboptie) heeft in Overijssel, maar door de blessures achterin niet mag gaan. Dat de ziekenboeg verder vrijwel weer leeggeraakt is, zorgt voor extra opties voor trainer Dick Schreuder. Al is een buitenkansje op de transfermarkt gezien de strijd tegen degradatie nooit overbodig.

17. Fortuna Sittard

In Limburg had men in deze transferwindow grootse plannen, want onder anderen Mohamed Ihattaren (Juventus) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/396600/interesse-voor-zahavi-psv-geeft-fortuna-krijgt-nul-op-rekest/,_blank,Johan Bakayoko (Jong PSV)] stonden op de lijstjes van trainer Sjors Ultee. Vooralsnog kwamen echter alleen Andreas Samaris en Michael Verrips naar Sittard. Daar wil men er in elk geval alles aan doen om de selectie compleet te houden, waardoor een miljoenenbod op Zian Flamming en aanbieding voor Mats Seuntjens zijn afgewezen. En wat er nog bijkomt? Jordan Botaka (AA Gent) wordt mogelijk gehuurd, maar daar zal het niet bij blijven: vermoedelijk komt er nóg een aanvaller en centrale verdediger bij. Bassala Sambou (op weg naar Crewe Alexandra) en Emil Hansson mogen nog weg in de laatste dagen van de transfermarkt.

16. Sparta Rotterdam

Een van de clubs waar tot dusver het meest gebeurde, is Sparta Rotterdam. Net als in het seizoen waarin het uiteindelijk degradeerde kwam er deze winter een behoorlijke kwaliteitsinjectie met Younes Namli, Joeri de Kamps, Arno Verschueren en Adrián Dalmau, terwijl de selectie behalve Mo Osman (transfervrij vertrek) en Kenzo Goudmijn (was gehuurd) verder intact bleef. Mogelijk vertrekken Bryan Smeets en Michaël Heylen (beiden zijn op de bank geraakt) nog in de laatste dagen, terwijl er ook nog gesproken wordt over een extra versterking. Quasim Bouy en Peer Koopmeiners zijn de revue gepasseerd, maar concreet is dat momenteel allemaal niet.

15. Willem II

Elf officiële wedstrijden op rij verloor Fred Grim met zijn ploeg en mede daardoor werden Jizz Hornkamp (FC Den Bosch) en Kilian Ludewig (RB Salzburg) al binnengehaald. Daar tegenover stond het vertrek van John Yeboah (verhuurd aan MSV Duisburg) en Kwasi Wriedt (Holstein Kiel). Er moet echter meer gebeuren dan dat: Melle Meulensteen (RKC Waalwijk), Rick van Drongelen (Hamburger SV, huurdeal), Federico Girotti (River Plate, huurdeal), Wessel Dammers (FC Groningen) en Victor Jensen (Ajax, huurdeal) werden gelinkt aan de Tilburgers, die vermoedelijk ook nog een vleugelaanvaller erbij halen. Er lijkt nog een hoop voorwerk te worden verwacht in de laatste dagen: is het genoeg om de negatieve reeks te doorbreken? 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen