Weekend zonder noemenswaardig voetbal gaat van start

28 januari 2022, 07:00   Bijgewerkt: 27 januari 2022, 23:31

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 28 januari.

Specials

Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. Vandaag volgen deel III en IV nog! 

Wedstrijden

TOP Oss – FC Den Bosch (20.00 uur)

In de interlandperiode, die overigens door Europese landen niet gebruikt wordt, wordt er in de Eredivisie niet gespeeld. En dus belooft het een bijzonder saai weekend, maar gelukkig kunnen we in de Eerste Divisie nog wel kijken naar het voetballen. Waar FC Den Bosch na een goede start bezig is aan een complete vrije val (één punt in de laatste zeven duels), mede door het vertrek van wat sterkhouders, heeft TOP Oss juist de weg omhoog gevonden met negen punten uit de laatste vier duels. Zetten ze beide hun vorm door in de onderlinge derby?

VV Alkmaar (v) – sc Heerenveen (v) (19.30 uur)

Ook in het vrouwenvoetbal rolt de bal wel gewoon, maar wel in de TOTO KNVB Beker. In de achtste finales zullen zowel de VV Alkmaar als ook sc Heerenveen vrouwen niet blij zijn met de loting. Het zijn namelijk de enige twee Eredivionisten die aan elkaar gekoppeld zijn in deze fase van het toernooi. Alle andere ploegen van het hoogste niveau staan vrijdagavond tegenover amateurs. 

Voetbal op tv

20.00 uur: TOP Oss – FC Den Bosch, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.30 uur: VI Vandaag, SBS6, talkshow onder meer over voetbal

22.00 uur: Colombia – Peru, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen