'Ajax vreest vertrek Danilo, buitenlandse clubs geïnteresseerd'

27 januari 2022, 08:27

Ajax zal vermoedelijk geen geld meer overhouden aan het vertrek van aanvaller Danilo (22). De Braziliaanse aanvaller heeft een aflopend contract in de Johan Cruijff Arena en alles lijkt er op dat hij niet in deze winterstop vertrekt, maar pas aan het einde van dit seizoen. Ook zijn contract verlengen, lijkt inmiddels een gepasseerd station.

Dat meldt Ajax-watcher Johan Inan in de podcast van het Algemeen Dagblad. Volgens de journalist heeft Danilo een paar maanden geleden al een contractvoorstel gehad, waarin hij met een jaar kon verlengen. Daarmee hoopte Ajax te voorkomen dat hij in de zomer transfervrij zou vertrekken uit de hoofdstad van Nederland, maar tot een vergelijk tussen beide partijen kwam het echter niet.

Daardoor hoopte Ajax hem in de winterstop te verkopen om 'nog wat centen' aan hem te verdienen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Op dit moment speelt er nog niks, dus dan zou het binnen vier dagen rond moeten komen. Bovendien ligt Danilo ook uitstekend in de markt, waardoor er voor een transfervrije overgang behoorlijk wat interesse is voor de spits.

"Er is concrete interesse uit het buitenland geweest", stelt Inan over de belangstelling in Danilo. "Onder meer vanuit Hull City, dat in Turkse handen is gevallen. Maar Danilo is wel een pientere jongen. Die kijkt ook wel naar het sportieve plaatje." Voor het nieuwe seizoen heeft hij daar alle tijd voor als het deze maand niet meer tot een transfer komt.

Lees ook'Domper voor Ajax: Brobbey weken aan de kant'

Eerder werd gesteld dat Feyenoord een interessante club zou kunnen zijn voor Danilo. "In de zestien is het wel een levensgevaarlijke spits en Feyenoord komt veel meer in de zestien. Die stap is onder Arne Slot wel gemaakt. Ik waag het te betwijfelen of hij naar Feyenoord gaat, maar ik snap de redenering wel", aldus Inan. "Van de drie pure spitsen die Ajax heeft, is Danilo misschien wel de grootste killer in de zestien. Als hij een kans krijgt, is het vaak wel raak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen