Overmars pleit voor nieuwe regels: "Zoiets moet niet overwaaien"

26 januari 2022, 17:41

Marc Overmars heeft zich uitgesproken over de afnemende hoeveelheid speeltijd voor Nederlandse spelers in de Eredivisie. Dit seizoen krijgen buitenlanders namelijk meer speeltijd dan Nederlanders. Overmars stelde dat het een goed idee zou zijn om een nieuwe regelgeving te hanteren.

In gesprek met Voetbal International nam de directeur voetbalzaken van Ajax de situatie in Engeland als voorbeeld. "Daar was al heel veel jaar aan de gang dat clubs nagenoeg geen Engelse spelers meer hadden. Dat is wel aan het veranderen, maar dat gaat langzaam. Het gevolg was dat de Engelse nationale ploeg ook al die tijd veel moeite heeft om succesvol te zijn. Talenten kregen nagenoeg geen kansen, waardoor ze zich niet of pas heel laat kunnen ontwikkelen."

Hij wees op Jamie Vardy en Harry Kane als voorbeelden daarvan en stelde dat een dergelijke situatie in Nederland voorkomen moet worden. "Zoiets moet niet overwaaien naar ons. Eigenlijk zou er een regel moeten zijn waarin een quotum wordt vastgelegd. Dan dwing je de Nederlandse markt een kans te geven. Dat zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal. Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen