Officieel: Wormuth gaat werken aan grootse plannen Groningen

26 januari 2022, 16:51

Frank Wormuth gaat de nieuwe trainer worden van FC Groningen. De Duitser maakt het seizoen af bij Heracles Almelo en neemt vervolgens in Groningen het stokje over van de vertrekkende Danny Buijs. De partijen zijn woensdagmiddag tot een definitief akkoord gekomen.

Dat akkoord werd niet veel later bevestigd door FC Groningen zelf. Afgelopen week berichtte Voetbal International al dat de kans dat de Duitser Buijs zou opvolgen groot was. Deze Eredivisievrije week zou echter de tijd worden genomen om verder te praten en tot een akkoord te komen. Inmiddels is de komst van de trainer dus officieel. Het gaat om een driejarige verbintenis.

Wormuth is sinds juni 2018 werkzaam bij Heracles Almelo. Destijds werd hij aangetrokken door Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur die hem nu ook weer naar Groningen haalt. Erg vreemd is het dus niet dat de club bij hem is uitgekomen. Sinds eind 2021 bekend werd dat FC Groningen na dit seizoen afscheid zou nemen van Buijs, werd hij al vaak gelinkt aan die vacature.

Het Algemeen Dagblad spreekt over concrete plannen die Groningen met Wormuth aan het roer willen uitvoeren. Zo moet de (financiële) kloof met clubs als FC Utrecht en Vitesse worden gedicht. Volgens een recent beleidsplan van de club is de ambitie om 'de sterkste en fitste spelers van de Eredivisie' te hebben. Wormuth moet dit bij zijn nieuwe klus zien te bewerkstelligen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen