FC Twente stellig: Iedereen naar binnen of helemaal niemand

26 januari 2022, 14:59

FC Twente accepteert de huidige plannen van het kabinet niet. De Enschedeërs kregen dinsdagavond tijdens de persconferentie te horen dat stadions voor slechts een derde mogen worden gevuld, maar de club eist dat er meer supporters welkom mogen zijn. De club wordt ongewild voor het blok gezet.

FC Twente heeft normaliter tweewekelijks meer dan een derde van het stadion gevuld met seizoenkaarthouders en ook nog diverse sponsoren die uitgenodigd dienen te worden. Met de huidige regels is FC Twente genoodzaakt een selectie te maken en zijn er veel seizoenkaarthouders die alsnog niet naar het stadion kunnen komen.

"Donderdag is er een gesprek gepland met de lokale autoriteiten, ook daarin zullen wij ons standpunt overbrengen. Wij blijven aandringen op (minimaal) tweederde bezetting, omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord kan. We kunnen niet weer zonder enig perspectief een traject ingaan", laat de club weten aan Tubantia.

De club weigert de deuren te openen tot er verandering te zien is. "Daarna nemen wij vervolgstappen gebaseerd op de dan geldende coronamaatregelen dan wel versoepelingen. Een van de kernwaarden van FC Twente is noaberschap. We zijn daarom samen opgetrokken met de verschillende geledingen, die onze club de afgelopen jaren op diverse manieren veelvuldig hebben gesteund. Wij steunen onze supporters en sponsors door het genoemde standpunt in te nemen. Bovendien kost voetballen voor grotendeels lege tribunes ook nog eens veel meer geld dan dat het oplevert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen