'Fati wéér maanden uitgeschakeld, maar operatie geweigerd'

'Fati wéér maanden uitgeschakeld, maar operatie geweigerd'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 januari 2022 – FC Barcelona kan voorlopig nog geen beroep doen op pechvogel Ansu Fati. Het negentienjarige megatalent maakte afgelopen week zijn rentree tijdens het bekerduel met Athletic Bilbao, maar moest zich al snel weer laten wisselen met een nieuwe blessure. Onderzoek wees uit dat zijn hamstringklachten hem twee à drie maanden aan de kant houden.

Diverse medewerkers uit de medische staf adviseerden de jonge Spanjaard om zich te laten opereren aan zijn hamstring. In dat geval zou hij volgens Sport tot het einde van het seizoen uitgeschakeld zijn. Dat ziet de aanvaller niet zitten. Hij weigert opnieuw onder het mes te gaan en hoopt zich daardoor over twee maanden weer binnen de lijnen te melden.

Fati beleefde op zeventienjarige leeftijd een stormachtige entree in het shirt van FC Barcelona en was direct een van de sterspelers, maar kwakkelt sinds zijn doorbraak met blessureleed. Het Spaanse wonderkind nam afgelopen zomer het rugnummer tien over van de naar Paris Sant-Germain vertrokken Lionel Messo, maar heeft daar nog nauwelijks in kunnen spelen.

Fati, die vastligt tot medio 2027, schopte het dit seizoen pas tot vijf wedstrijden in La Liga. Daarin etaleerde hij wel direct zijn ongekende klasse. Met drie treffers en een assist drukte hij zijn stempel op het spel van het worstelende FC Barcelona.

Reacties

gerelateerd