Waarom Feyenoord in Hendrix een versterking ziet

26 januari 2022, 11:50

Jorrit Hendrix is geland op Schiphol, zo bevestigde een fan woensdagochtend nadat hij met de middenvelder op de foto was geweest. De linksbenige middenvelder zal waarschijnlijk vandaag nog medisch gekeurd worden bij Feyenoord, waar hij het seizoen zal afmaken. Hendrix verlaat Spartak Moskou op huurbasis.

De verwachting is dat Feyenoord een optie tot koop opneemt in de huurovereenkomst. Daarmee heeft Feyenoord eindelijk de gewenste versterking voor het middenveld te pakken. Daarvoor waren aanvankelijk Joey Veerman en Riechedly Bazoer in beeld, maar hun komst bleek financieel onhaalbaar. Ook door de komst van de naar Espanyol verkaste Tonny Vilhena kon een streep.

Met Hendrix heeft Feyenoord voor de derde keer deze maand beet. Eerder werden al Cole Bassett en Patrik Walemark toegevoegd aan de selectie. Hendrix kwam bij Spartak Moskou niet in de plannen voor en moet bij Feyenoord voornamelijk gaan concurreren met Fredrik Aursnes. Hij is de enige Feyenoorder die een defensieve rol op het middenveld kan vervullen.

Hoewel er vanuit de achterban veel kritiek is op het aantrekken van voormalig PSV'er Hendrix, zal coach Arne Slot blij zijn met zijn komst. Ook op de linksbackpositie en centraal in de achterhoede zit de coach van de Rotterdammers namelijk dun in zijn keuzes. Hendrix kan op alle drie die posities uit de voeten. Zo speelde hij in zijn loopbaan 205 wedstrijden als defensieve middenvelder, maar stond hij ook 69 wedstrijden in het hart van de defensie en begon hij tienmaal als linksback. Hendrix, die over een contract tot 2024 beschikt, is bovendien zelden geblesseerd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen