KNVB deelt informatie over opstarten van de amateurcompetities

KNVB deelt informatie over opstarten van de amateurcompetities

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 januari 2022 – De KNVB heeft positief gereageerd op het hervatten van de amateursport. Onder nog heel lichte voorwaarden mag de amateurcompetitie weer worden opgestart en dat zal vermoedelijk spoedig gebeuren. Een concrete planning wordt echter niet meer vandaag gedeeld door de Nederlandse voetbalbond. 

"Na twee afgebroken seizoenen ben ik oprecht opgelucht dat we de competities mogen hervatten, want voor het amateurvoetbal is de competitie de levensader", reageert Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB, op de versoepelingen van het kabinet. "De competitie is wat alle 1,2 miljoen voetballers maar ook alle vrijwilligers en bezoekers van de verenigingen onderling verbindt. (…) Het draagt fors bij aan de fysieke en geestelijke gezondheid van een grote groep mensen. We zijn dus heel blij voor alle voetballers en voetballiefhebbers."

Vanaf woensdag mag er in principe alweer gevoetbald worden in de competities, maar wanneer de competities weer losgaan, op die datum moeten de clubs nog even op wachten. "In aanloop naar de persconferentie waren we al bezig met alle mogelijke scenario's, wij komen morgenochtend (woensdag) met concrete informatie over het vervolg van het seizoen", stelt Van der Zee over het hervatten en afronden van het amateurseizoen.

Komend weekend staan er al wedstrijden gepland in de B-categorie, het recreatieve voetbal. Het is nog onduidelijk of de KNVB van plan is om die te laten staat. De A-Divisie, vanaf de Tweede Divisie en lager voor de standaardteams, zou pas aan het begin van de volgende maand van start gaan. Dat er alweer even volop getraind mag worden, helpt mee in de voorbereiding op de herstart.

Lees ook: Amateurcompetities kunnen onder voorwaarden weer van start

Negatieve reacties uit het profvoetbal
Wat betreft de maatregelen voor het profvoetbal, namelijk dat er slechts een derde van de maximale capaciteit in de stadions gebruikt mag worden, betreft, is er vanuit de KNVB en de Eredivisie en Eerste Divisie minder positief gereageerd. Volgens Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB, is het besluit 'slecht gevallen' bij de clubs. Ook bevestigde zij dat er morgen (woensdag) een spoedoverleg gepland staat. 

Reacties

gerelateerd