Amateurcompetities kunnen onder voorwaarden weer van start

25 januari 2022, 19:20   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 19:30

Goed nieuws voor het amateurvoetbal: de competitie kan vermoedelijk op korte termijn worden hervat. Nadat er eerder door versoepelingen al getraind kon worden door zowel de senioren- als jeugdteams, gaan ook de competities gaan mogelijk weer los. Dat is mogelijk gezien de beslissingen van het kabinet, al moet de concrete invulling nog worden gecommuniceerd.

De KNVB kan daardoor kijken naar de mogelijkheid om de competities weer op te starten. Dat nieuws kwam naar buiten via premier Mark Rutte en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet gecommuniceerd door de Nederlandse voetbalbond. Tussen 05.00 uur en 22.00 uur gaat in elk geval alles bijna weer open: er mag weer gesport worden - ook in competitieverband - en er is ook publiek welkom bij de sporten. 

Bij amateursport geldt echter wel dat er een QR-code nodig is vanaf 18 jaar en ouder. Jonge kinderen hebben dus geen QR-code nodig om in competitieverband te kunnen sporten. Voor de binnensport geldt dat ook dat er maar een derde van de capaciteit van de toeschouwersaantal welkom is en ook dan is er een vaste zitplaats nodig. De maatregelen gaan in elk geval in vanaf woensdagochtend (morgen) om 05.00 in de ochtend.

Lees ook: De fans keren terug in het stadion

Niet alleen spelers, maar ook begeleiders en vrijwilligers moeten een QR-code (gevaccineerd, getest of hersteld) kunnen overleggen vanaf achttien jaar in het amateurvoetbal. Bij de vorige versoepelingen was het al mogelijk om volledig te trainen en onderling oefenwedstrijden te zijn binnen verenigingen. Daardoor is het mogelijk dat de KNVB een kortere voorbereidingsperiode gaat hanteren dan de eerder gecommuniceerde vier weken. 

Over drie weken is er een nieuw weegmoment om te kijken hoe het ervoor staat, al duurt dit pakket in principe nog zes weken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen