'Hendrix-deal rond, details bekend: Feyenoord bedingt koopoptie'

'Hendrix-deal rond, details bekend: Feyenoord bedingt koopoptie'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 januari 2022 – De komst van Jorrit Hendrix (26, op archiefbeeld) naar Feyenoord is definitief aanstaande. De middenvelder komt vermoedelijk spoedig op huurbasis over van Spartak Moskou. Daarbij hebben de Rotterdammers een optie tot koop bedongen in de deal.

Het Algemeen Dagblad kwam dinsdagmiddag met de bevestiging dat een officieel akkoord aanstaande is. Hoewel de voormalig PSV'er momenteel nog in Dubai verlijft met zijn Russische werkgever, komt volgens de ochtendkrant er deze week nog een definitief akkoord. Ook Feyenoord Transfermarkt – dat afgelopen weekend kwam met de primeur – meldde niet veel later dat deal 'happening' is.

Het gaat volgens het AD om een verhuurperiode voor een half jaar, waar eerder nog werd gesproken over anderhalf seizoen - iets dat Feyenoord Transfermarkt nog steeds schrijft. Wel heeft Feyenoord de mogelijkheid om Hendrix na die eerste zes maanden permanent over te nemen van Spartak Moskou. Daar is hij na een jaar al min of meer overbodig geworden, mede omdat de club een maximaal aantal buitenlanders in de A-selectie mag hebben.

Lees ookDerksen en Van der Gijp kritisch op Feyenoord-target: "Kom op!"

Eerste keuze was Hendrix overigens niet, want eerder keek Feyenoord al naar Joey Veerman (ging naar PSV) en Riechedly Bazoer (deal met Vitesse kwam niet rond). Hendrix wordt na Cole Bassett (Colorado Rapids) en Patrik Wålemark (BK Häcken) de derde winteraanwinst voor de A-selectie van Slot. De verwachting is dat na onder anderen Mark Diemers en Aliou Balde in elk geval ook João Carlos Teixeira nog zal vertrekken uit De Kuip.

Reacties

gerelateerd