'FC Barcelona komt met boodschap voor Dest en is rond met Azpilicueta'

25 januari 2022, 17:35

FC Barcelona heeft besloten dat Sergino Dest (21) in deze transferwindow niet meer mag vertrekken. Hoewel de Catalanen dachten aan een verkoop van de back om een aardig bedrag voor hem te vangen, is men daarop teruggekomen. Manager Xavi wil hem bij de A-selectie houden en heeft een streep gezet door een winters vertrek van de Amerikaan.

Dat meldt dagblad SPORT althans. Dest kampte met wat blessures en een vormdipje sinds de komst van Xavi, waardoor er stemmen opgingen om de oud-Ajacied te verkopen. Met zijn leeftijd en potentie zou hij een aardig bedrag in het laadje van FC Barcelona kunnen brengen. Dest had zelf al aangegeven het liefst te willen blijven in Camp Nou, waar zijn contract nog tot 2025 duurt.

Xavi heeft inmiddels besloten om aan die wens gehoor te geven. Ondanks dat Dani Alves vooralsnog een prima indruk maakt, moet Dest blijven om met hem de concurrentie aan te gaan. Afgelopen weekend kreeg Dest weer eens de voorkeur boven de Braziliaanse routinier, al had dat ongetwijfeld ook te maken dat die in de midweekse Copa del Rey-wedstrijd 120 minuten op het veld stond.

Lees ook: 'Spaanse wisseltruc: Mingueza kan FC Barcelona tijdelijk verlaten'

FC Barcelona dicht bij komst Azpilicueta

Mogelijk krijgt Dest wel een concurrent vanaf de komende zomer, want Chelsea-aanvoerder Cesar Azpilicueta staat op de nominatie om naar Camp Nou te komen. De 32-jarige voetballer beschikt over een aflopende verbintenis bij The Blues en volgens El Chiringuito is de overgang van de Spaans international 'zo goed als zeker' rond. Omdat hij een aflopend contract heeft, hoeft FC Barcelona geen transfersom op tafel te leggen. Zijn multi-inzetbaarheid (rechtsback en centraal achterin) maakt hem extra interessant – zeker als Dani Alves zijn in de zomer aflopende verbintenis niet verlengt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen