Eriksen voor even terug bij Ajax: "Legends are always welcome"

25 januari 2022, 15:47

Christian Eriksen dook afgelopen week plotseling op bij zijn oude club Ajax. Daar traint hij tijdelijk mee met de Jong-ploeg, zo bevestigde de club dinsdag. De Deen is momenteel transfervrij en op zoek naar een nieuwe club, maar tot hij die gevonden heeft, houdt hij zijn conditie op peil in Amsterdam.

"Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn", gaf Eriksen aan op de website van Ajax. "Bij Ajax ken ik de mensen en voelt het als thuiskomen, omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen. Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat ik als ik rondkom met een club zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan."

Eriksen traint bij Jong Ajax onder John Heitinga, die blij is met de aanwezigheid van de Deense sterspeler. "Als een oud-speler en bovendien zelf opgeleid product van ons in deze situatie bij de club aanklopt, dan twijfelen we niet. Uiteraard is hij dan van harte welkom. Het is mooi dat hij met ons mee kan trainen. Christian is een voetballer die voor veel van onze jongens als voorbeeld geldt. Een inspiratiebron voor de jeugd om hogerop te komen."

Ajax zelf is overigens niet in de race om Eriksen over te nemen. Eerder deed PSV wel een poging, maar zonder succes. Inmiddels lijkt Brentford FC zijn nieuwe bestemming te gaan worden.

Lees ook: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/396503/waarom-eriksen-niet-voor-ajax-maar-voor-brentford-kiest/,_blank,Waarom Eriksen niet voor Ajax, maar voor Brentford kiest

[]tweet,AFCAjax/status/1485975876332306439]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen