Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

Meijer vraagt om begrip voor Bony en wijst op Berghuis

Meijer vraagt om begrip voor Bony en wijst op Berghuis

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 januari 2022 – Wilfried Bony trainde dinsdagochtend voor het eerst mee met NEC, in de hoop een contract af te dwingen. Het is een transfer die bij zowel supporters van zijn oude club Vitesse als van NEC niet goed valt. Trainer Rogier Meijer hoopt echter dat die sentimenten snel overboord worden gegooid.

"Bony snapt zelf ook wel dat een transfer gevoelig zou liggen", vertelde Meijer aan De Gelderlander. "Dat is hoe het nu eenmaal werkt in de voetballerij. Er waren ook emoties bij de transfer van Berghuis van Feyenoord naar Ajax. Maar Bony zegt ook: het is negen jaar geleden. Let's move on."

Overigens is het nog niet zeker dat Bony ook daadwerkelijk een contract aangeboden krijgt. "De kans is aanwezig", vertelde Meijer. "We gaan vanmiddag kijken hoe verder. Hij wil graag nog voetballen en afsluiten in Nederland. Wat mij betreft is hij welkom."

Meijer vertelde hoe Bony zich goed verdiept heeft in zijn mogelijke nieuwe club. "Hij heeft de wedstrijd tegen Feyenoord gekeken, weet wie de spelers zijn en hoe we spelen. Dat is een goed begin." Andersom werkt zijn meetrainen positief of de spelers van NEC. "Sommigen zijn nog erg jong en kunnen veel van hem leren. Hij heeft met Manchester City in de top van de Premier League gespeeld. Iedereen heeft veel respect voor hem."

Reacties

gerelateerd