Twijfels over Ihattaren: "Nog steeds geen signaal opgevangen?"

Twijfels over Ihattaren: "Nog steeds geen signaal opgevangen?"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 januari 2022 – Het lijkt niet lang meer te gaan duren voor Mohamed Ihattaren zich Ajacied mag noemen. De voormalig PSV'er heeft hectische jaren achter de rug en de vraag is of hij zich in Amsterdam weer kan herpakken. Marco van Basten heeft zijn twijfels.

Die twijfels deelde hij maandagavond in Rondo. "Heeft hij in het afgelopen halfjaar nog steeds geen signaal kunnen opvangen waardoor hij zich wel kan herpakken? Dan is de vraag of hij wel in staat is om dat te doen. Ik heb echt mijn twijfels." Het lijkt vooral aan Erik ten Hag om Ihattaren daarbij te helpen. "Ik vind Ten Hag wel een bijzondere man. Ik begrijp nog steeds niet hoe hij Ajax zo goed kan laten voetballen", aldus Van Basten, die daarmee nog niet zeker is dat hij ook Ihattaren aan het voetballen kan krijgen.

"Het heeft met mentaliteit te maken. Anders kan ik niet begrijpen dat je zó goed kan voetballen en er daarna opeens helemaal niks meer van kan." Van Basten werd erop gewezen dat er meer talenten zijn die hun belofte niet waar konden maken, maar hij stelde dat dat geen spelers zijn die al zoveel in de Eredivisie hebben laten zien als Ihattaren. "Dat is het gekke. Hij heeft voortreffelijke wedstrijden gespeeld. Dat duurde tot Covid kwam, toen heeft hij allemaal dingen gedaan die niets met voetbal te maken hadden."

Ronald de Boer stelde dat Ihattaren in een andere hiërarchie terecht komt. "Hier moet hij helemaal opnieuw beginnen. Er lopen goede spelers, dus hij moet het laten zien. Hij zal niet direct het mannetje zijn." Volgens De Boer ligt de uitdaging er vooral in om zich niet anders op te gaan stellen zodra hij zijn vorm te pakken heeft. "Dan helpt het dat er ervaren gasten als Tadic en Blind zijn die jou corrigeren", vulde Jan van Halst aan. "Dat heeft zo'n speler nodig."

Reacties

gerelateerd