Malen over overstap: "Bij PSV miste ik een paar dingen"

25 januari 2022, 07:51   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 08:17

Donyell Malen lijkt zijn draai bij Borussia Dortmund inmiddels aardig te hebben gevonden. Dat liet hij afgelopen weekend zien door met drie assists een hoofdrol te vertolken bij de 2-3 zege op Hoffenheim. In de uitzending van Rondo vertelde hij twee dagen later over zijn overstap van PSV naar de Bundesliga.

Daar vertelde hij onder meer wat de voornaamste afweging was in zijn keuze voor Dortmund. "Het is een club die jonge spelers de kans geeft en laat spelen. Dat is het allerbelangrijkste. Verder weet ik dat ik gewoon een goede speler ben en dat ik het niveau aankan." Wel heeft hij even aan dat niveau moeten wennen. "Ik wist ook dat Dortmund me daar de tijd voor zou geven. Uiteindelijk is dit wat ik nodig had om een betere speler te worden. Bij PSV heb ik heel goede wedstrijden gespeeld, maar ik miste nog een paar dingen. Ik ben ambitieus, daarom heb ik deze stap gemaakt."

Als voornaamste verschil tussen de Eredivisie en de Bundesliga noemde Malen het baltempo. "Wij pakken de bal rond onze eigen zestien en zijn dan binnen een paar seconden bij het goal van de tegenstander. Als we hem daar verliezen, zijn zij ook heel snel weer aan de overkant. Dat is een hier stuk intensiever, zeker op de positie waar ik speel. Als je dat eenmaal gewend bent en het te pakken hebt, dan word je als speler sterker. Ik denk dat het in de absolute top ook zo gaat."

Malen is op meerdere posities voorin inzetbaar, maar gaf aan dat de spitspositie zijn voorkeur heeft. Bij Dortmund zit dat er uiteraard niet in door de aanwezigheid van topspits Erling Haaland. "Mijn rol hier is aan de linkerkant en soms ook op rechts. Ik moet acties maken, in de zestien komen en zoals afgelopen wedstrijd ook assists leveren." Of hij komende wedstrijden de spitspositie van de geblesseerd geraakte Haaland over mag nemen, weet hij nog niet. "Ik hoop het, maar het belangrijkste is dat ik gewoon op het veld sta."

Lees ook: Lovende woorden voor koning van de assist Malen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen