Drama in Kameroen: zes supporters overleden in overvol stadion

Drama in Kameroen: zes supporters overleden in overvol stadion

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 januari 2022 – Een dramatische avond in Kameroen, waar het gastland van de Afrika Cup in actie kwam. Rondom het stadion waar de wedstrijd plaatsvond, zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Daarnaast zijn er nog veel gewonden.

Dat meldt een official aan het AP. Het was rondom het stadion in Olembé veel te druk, waardoor mensen door het gedrang om het leven zijn gekomen. Waar normaliter zestigduizend mensen het stadion inmogen, waren er nu twaalfduizend mensen minder welkom door de coronamaatregelen. In totaal mochten er dus 48.000 fans naar binnen, maar in totaal waren er vijftigduizend supporters die een plek probeerden te bemachtigen.

Het AP meldt dat er naast de overledenen ook nog tientallen gewonden in en rond het stadion zijn. Daarvan zijn een aantal ernstig gewond. Zo erg dat hij maar de vraag is of het bij zes doden blijft. Bij de slachtoffers zouden ook kinderen zitten die probeerden een plaats te bemachtigen in het stadion. Ondanks de situatie buiten het stadion begon de wedstrijd op de vooraf aangegeven tijd. De fans zagen het gastland met 2-1 winnen van de Comoren, waar geen keeper beschikbaar was door corona. Daardoor moest een linksback de hele avond op goal.

Reacties

gerelateerd