Vitesse
1 – 0
FC Utrecht

'SC Heerenveen krijgt 'nee' te horen van Ajax in trainer-zoektocht'

'SC Heerenveen krijgt 'nee' te horen van Ajax in trainer-zoektocht'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 januari 2022 – SC Heerenveen heeft bij Ajax aangeklopt voor de opvolger van Johnny Jansen. De Friezen wilden Mitchell van der Gaag oppikken, maar hij mag niet vertrekken van de Amsterdamse club. De assistent-trainer wordt binnen de koploper gezien als een belangrijke schakel in de technische staf.

Met dat nieuws komt De Telegraaf, kort na het vertrek van de oefenmeester. Dat de Friezen bij Van der Gaag uitkomen, is niet heel verrassend. Technisch manager Ferry de Haan werkte eerder al succesvol met de oefenmeester samen bij Excelsior, waardoor de contacten snel gelegd zijn. Daarnaast werd hij in het verleden vaker genoemd als mogelijke optie voor de pompeblêdenformatie. De club moet echter verder zoeken nu Ajax een duidelijke 'nee' heeft gegeven.

Eerder kwam de Leeuwarder Courant al met het nieuws dat SC Heerenveen met Kees van Wonderen heeft gesproken over de functie van hoofdtrainer. Hij staat momenteel nog voor de groep bij Go Ahead Eagles en zou pas na het seizoen de overstap kunnen maken, aangezien hij al heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière. Overigens ontkende zowel de trainer als De Haan het contact. "We zijn hier niet mee bezig."

SC Heerenveen heeft met Ole Tobiasen een assistent in de gelederen die ervaring heeft als eindverantwoordelijke. Hij stond vorig seizoen nog als trainer onder contract bij Almere City FC. De kans bestaat dat hij het seizoen afmaakt, al wordt er volgens de Leeuwarder Courant nog wel gekeken of er andere opties zijn.

Reacties

gerelateerd