Spartaan helpt Feyenoorder Bassett op weg: "Het is fijn"

24 januari 2022, 20:02

Feyenoord-nieuwkomer Cole Bassett en Sparta-versterking Younes Namli staan in de volgende competitiewedstrijd tegenover elkaar, maar nu trekken ze veel met elkaar op. De voetballers kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Colorado Rapids.

"Ik kende niemand die Feyenoord echt kende, maar Younes zei meteen dat dit bij mij en mijn kwaliteiten als speler past. Het is fijn dat hij ook in Rotterdam is, al is hij straks bij de derby natuurlijk voor even niet mijn vriend", vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Waar Bassett uit de jeugdopleiding van de Amerikaanse club kwam, werd Namli door FC Krasnodar verhuurd aan de ploeg uit de Verenigde Staten.

De middenvelder hoopt dat hij met Feyenoord kan spelen tegen Sparta, maar daarvoor moet het papierwerk wel in orde zijn. "Ik mag nu nog niet met de groep meetrainen in afwachting van mijn werkvergunning. Maar dat zou deze week in orde moeten zijn. En hopelijk zit ik er dan meteen bij", aldus Basset, die zijn ploeg dit weekend wel in actie zag in Nijmegen. Het was meteen een reality check: het is wel duidelijk dat hij zijn geboorteland heeft ingeruild voor een nieuw avontuur.

"Het is trouwens wel grappig dat je hier gewoon naar een uitwedstrijd kan rijden, in de Verenigde Staten is dat eigenlijk onmogelijk qua reistijd", vertelt de middenvelder, die een goede indruk heeft gekregen van de speelwijze die Arne Slot wil zien. "Ik zag in Nijmegen dat Feyenoord erg veel de bal had. Veel meer dan mijn vorige club Colorado Rapids de bal had in wedstrijden. Ik zie het wel zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen