Herboren Balotelli mag zich weer melden bij Italië

24 januari 2022, 18:54

Mario Balotelli mag zich weer international noemen. De spits speelde drieënhalf jaar geleden voor het laatst voor Italië, maar is nu weer in de armen gesloten door Roberto Mancini. Dat heeft alles met de opleving van de spits te maken sinds hij onder contract staat bij het Turkse Adana Demirspor.

De laatste keer dat Balotelli zich mocht laten zien in het azuurblauwe tricot stond hij onder contract bij OGC Nice. Daarna maakte hij via omzwervingen bij Olympique Marseille, Brescia en Monza de stap naar Turkije. Daar toont de Italiaan bij vlagen eindelijk zijn klasse weer eens. In zeventien wedstrijden wist hij acht doelpunten te maken voor de nummer vier van de Süper Lig. Mancini beloont hem nu met een oproep voor de nationale ploeg.

Lees ook: "Daarom moet Balotelli zeker in aanmerking komen voor Italië"

In totaal heeft de bondscoach 35 spelers opgeroepen voor een trainingsstage, waarbij een grote groep zich dus mag bewijzen. De groep is maar kort bij elkaar: van 26 tot en met 28 januari verblijft de selectie op Coverciano, de officiële trainingsplek van de nationale ploeg. Laat de aanvaller zich van zijn beste kant zien, dan is de kans groot dat hij ook in maart van de partij is. Dan speelt Italië de play-offs om het wereldkampioen in Qatar te halen. Eerst is Noord-Macedonië de tegenstander, waar in een mogelijke finale een wedstrijd staat gepland tegen de winnaar van het duel tussen Portugal en Turkije.

Eerder dit seizoen flirtte de aanvaller al met een terugkeer bij de Italiaanse selectie. "Ik ben klaar om terug te keren, het zou een droom voor me zijn. Als ik vanuit Turkije moest lopen naar Italië, dan zou ik het doen. Ik kan het goed vinden met Mancini, we hebben recent gepraat. Ik weet wat ik moet doen om erbij te zitten", vertelde Balotelli in november aan UCW Sports.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen