De Boer steunt 'verlegen' De Jong: "Frenkie zit duidelijk in een dip"

De Boer steunt 'verlegen' De Jong: "Frenkie zit duidelijk in een dip"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 januari 2022 – Frenkie de Jong krijgt de laatste weken veel kritiek in Spanje. Ronald de Boer denkt dat Sergio Busquets de ontwikkeling van Nederlander in de weg staat. Door de stevige concurrentiestrijd moet de voormalig Ajacied zich steeds laten zien op een positie waar hij zich niet helemaal thuis voelt.

"In zijn eerste seizoen bij Barcelona was hij heel goed, nu is hij aan het lijden. Het zou kunnen dat de trainerswissel daar mee te maken heeft. Vorig jaar deed hij het namelijk ook goed. Ik weet niet wat het is, hij lijkt verlegen en toont minder energie dan normaal. Maar ik vind De Jong nog altijd een geweldige speler voor Barça", vertelt de analist in gesprek met het Spaanse medium El País.

De Boer ziet nog geen reden tot zorgen, ondanks de mindere fase van De Jong. Dit weekend was hij nog de gevierde man bij de Catalaanse club door de winnende treffer te maken. "Elke speler heeft moeilijkere periodes. Je hebt altijd ups en downs. Op dit moment zit Frenkie duidelijk in een dipje, waarbij hij verloren oogt op het veld." Het zou voor De Jong beter zijn om op zijn favoriete positie te spelen. Er is alleen een probleem: Sergio Busquets maakt als controleur nog altijd de dienst uit in Camp Nou.

"Busquets zal zijn loopbaan bij Barça afsluiten. Ik vind hem een genie, een ongelooflijk goede speler. Toch moet hij steeds vaker geholpen worden in het veld. Als de ruimtes groter worden, komt hij in de problemen. Frenkie kan goed meeverdedigen en hoort bij de toekomst van de club", besluit de oud-voetballer van onder andere Barça en Ajax.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd