'Ihattaren mag zich bijna Ajacied noemen na akkoord met Juve'

'Ihattaren mag zich bijna Ajacied noemen na akkoord met Juve'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 januari 2022 – Mohamed Ihattaren mag zich binnen afzienbare tijd Ajacied noemen, weet Fabrizio Romano. Juventus en Ajax zouden een akkoord hebben bereikt over een huurtransfer met optie tot koop. Het enige wat een transfer nog in de weg kan staan, zijn de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en de voetballer, al lijkt de kans nihil dat de partijen er niet uit gaan komen.

Erik ten Hag heeft al een gesprek gehad met de aanvallende middenvelder, die afgelopen zomer vertrok bij PSV. Onder Mark van Bommel was hij uitgegroeid tot een van de grootste talenten van Nederland, maar opvolger Roger Schmidt was een stuk minder positief over hem. De voetballer belandde op de bank en wist zichzelf, mede door het overlijden van zijn vader, niet meer terug te knokken in de basisploeg. Hij vertrok transfervrij naar Juventus, dat hem meteen doorverhuurde aan Sampdoria.

In de Serie A heeft hij in totaal geen minuut gespeeld. Ihattaren voelde zich alleen bij de club uit Genoa en keerde terug naar Nederland, waar hij inmiddels een tijdje aan het trainen is met Gerald Vanenburg. FC Utrecht leek hem deze winter op huurbasis over te nemen, maar uit het niets kwamen de geruchten dat Ajax ook wel oren had naar een samenwerking. Die club lijkt de strijd nu gewonnen te hebben.

In Amsterdam krijgt de aanvallende middenvelder serieuze concurrentie van Steven Berghuis en Davy Klaassen, terwijl op de vleugels ook genoeg goede spelers rondlopen. Daarnaast is het maar de vraag hoe fit Ihattaren is als hij zijn contract ondertekent. Door hem eerst te huren, neemt Ajax bijna geen risico, mocht het potentieel er niet uitkomen bij de voetballer. Bevalt het wel, dan kan Marc Overmars hem alsnog definitief vastleggen.

Reacties

gerelateerd