'Versoepelingen: één derde van voetbalsupporters weer welkom'

24 januari 2022, 15:51

Goed nieuws voor het (betaalde) voetbal: de stadions gaan definitief weer open voor publiek. Dat laten Haagse bronnen weten aan het AD en persbureau ANP.

Aan de heropening van de stadions hangen wel strenge voorwaarden, zoals een maximum van het aantal bezoekers. Het lijkt erop dat clubs één derde van de maximumcapaciteit kunnen benutten. Ook blijft een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen die het stadion betreedt.

Ook voor de horeca- en cultuursector is er goed nieuws: beide branches mogen weer open tot naar verwachting 22.00 uur. Het is nog onduidelijk wanneer de versoepelingen ingaan. Dinsdag om 19.00 uur houden ministers Mark Rutte en Ernst Kuipers een nieuwe coronapersconferentie, waarin wordt ingegaan op de verspreiding van het virus en waarbij de verwachte versoepelingen worden aangekondigd.

Lees ook: Jan Willem van Dop aan voetbalsupporters: "Naar het café"

De KNVB en de voetbalclubs maakten de voorbije weken diverse statements om de terugkeer van supporters naar de stadions mogelijk te maken. Go Ahead Eagles kondigde bij monde van Jan Willem van Dop zelfs aan de poorten open te gooien, ook als dit niet zou zijn toegestaan. Sinds november is er geen publiek meer bij de wedstrijden aanwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen