Gebroeders Van de Kerkhof duidelijk: "Honderd procent over de lijn"

24 januari 2022, 10:02

Willy en René van de Kerkhof zagen PSV zondag in eigen huis met 1-2 ten onder gaan in de topper tegen Ajax. De winnende goal van de Amsterdammers deed de nodige stof doen opwaaien. De bal zou over de zijlijn zijn geweest in aanloop naar de treffer van Noussair Mazraoui.

"Volgens mij was de bal over de lijn", stelt René maandagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. "Als je het moment op tv ziet en je ziet de beelden van de VAR - de videoscheidsrechter - denk je: die bal is uit. Maar je hebt te maken met de bolling en dergelijke. Ik vond het echter laf van Makkelie dat hij niet de verantwoordelijkheid nam om zelf te gaan kijken naar de beelden en zelf te zeggen of de bal volgens hem wel of niet over de lijn was. Dat vond ik een minpunt, van een sowieso zwak leidende Makkelie."

Willy vindt dat Makkelie zich niet moet verschuilen achter de VAR. "Of de bal over de lijn was? Honderd procent! Voor mij was er geen discussie. Makkelie had zelf kunnen kijken naar de beelden. Natuurlijk is het moeilijk te beoordelen, maar als je de beelden ziet... Ik heb zondag honderden appjes ontvangen met foto's van heel de mikmak. Op basis daarvan moet je toch constateren dat de bal helemaal over de lijn was. Dan had een ingooi gegeven moeten worden."

Als het aan René ligt, had de topper geen winnaar gekregen. "Een gelijkspel had de verhoudingen het best weergegeven. Het was een leuke tweede helft, maar Ajax was technisch wel wat beter dan PSV. PSV speelde trouwens in een gedurfde opstelling, zonder echte spits en met middenvelder Mario Götze verrassend op die positie, als valse spits."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen