Schreuder ziet Club Brugge averij oplopen: "Het zag er goed uit"

Schreuder ziet Club Brugge averij oplopen: "Het zag er goed uit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 januari 2022 – Het Nederlands getinte Club Brugge kwam zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Standard Luik. Alfred Schreuder, die sinds deze maand aan het roer staat bij de Belgische topclub, ziet zijn ploeg daardoor verder achterop raken in de titelstrijd.

Club liep tegen Standard achter de feiten aan, maar wist door twee knappe spitsengoals van Bas Dost wel steeds terug te komen van een achterstand. Toch bleef het - mede doordat Brugge in de slotfase met tien man kwam te staan na rood voor Jack Hendrey - steken op een gelijkspel. Omdat koploper Union Sint-Gillis wél won, bedraagt de achterstand van Club nu maar liefst elf punten tot de koppositie. Toch is Schreuder enthousiast. "Ik denk dat we een geweldige wedstrijd hebben gezien van beide kanten", zegt hij op de website van zijn club.

"Jammer natuurlijk dat er geen publiek bij was, want dit was voor het publiek een prachtige wedstrijd geweest", vervolgt de oud-trainer van FC Twente. "Daarvoor speel je ook voetbal. Als ik kijk naar mijn eigen ploeg, vind ik dat we de eerste helft heel goed gespeeld hebben. We creëerden veel kansen en gaan eigenlijk onnodig met 1-1 de rust in. We hadden gewoon meer kansen moeten proberen scoren en ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat we probeerden te domineren. Het zag er oog goed uit in verschillende fases."

Toch beseft ook Schreuder dat Club Brugge een flinke kans heeft laten liggen om druk te houden op de bovenste plaats. "Als je in een uitwedstrijd twee goals maakt op Standard, moet dat genoeg zijn om te winnen. De jongens voorin hebben geweldig werk geleverd. Dost scoort twee keer, Charles was heel gevaarlijk. Uiteindelijk vind ik dus dat onze focus van manier van spelen vooral naar het feit moet gaan dat we scherper moeten verdedigen en ook weten dat de tegenstander daarop loert. Die eerste goal bijvoorbeeld kan altijd wel gebeuren, maar die tweede mag eigenlijk niet. Dat heeft met scherpte te maken."

Reacties

gerelateerd