V/d Vaart en Van Hooijdonk in verhitte discussie na PSV - Ajax

24 januari 2022, 08:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ook aan tafel bij NOS Studio Voetbal werd er zondagavond lang nagepraat over het winnende doelpunt van Ajax in de topwedstrijd tegen PSV. Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk konden het niet eens worden over het moment dat zomaar beslissend zou kunnen zijn in de strijd om de landstitel.

In aanloop naar de 1-2 van Noussair Mazraoui leek Daley Blind de bal over de zijlijn te spelen, maar de grensrechter stak zijn vlag niet in de lucht en ook de video-arbitrage kon niet met zekerheid zeggen of de bal wel of niet de lijn had gepasseerd. "Ik weet zeker dat hij uit is", aldus Van der Vaart, die bijval kreeg van Afellay. Van Hooijdonk steunde de arbitrage. "Ik heb het bewijs nog steeds niet gezien."

"Wat mij wel een beetje stoort, is dat PSV op deze manier de aandacht af wil leiden van de verschrikkelijke manier hoe ze deze wedstrijd zijn ingegaan", vervolgde Van der Vaart, die daarmee een reactie bij Van Hooijdonk ontlokte. "Of je nou goed of slecht speelt of positieve intenties hebt of negatieve, als zo'n moment voorkomt mag je daar altijd over klagen. Dit kan een cruciaal moment zijn geweest aan het einde van de rit."

"PSV heeft kakzakkenvoetbal gespeeld, ze speelden totaal niet om te winnen. Ajax was niet top vandaag, die hadden ze echt kunnen pakken", ging Van der Vaart verder. Afellay was het met hem eens. "PSV heeft gespeeld om niet te verliezen. Ik begrijp dat je tegen Ajax een bepaalde verdedigende zekerheid inbouwt, maar er komt ook een moment in de wedstrijd dat je zelf de bal hebt en ook wat moet gaan doen. Het enige wat PSV deed, was uit de reactie voetballen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen