Ajax en Juventus naderen akkoord over Mo Ihattaren

Ajax en Juventus naderen akkoord over Mo Ihattaren

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 januari 2022 – De transfer van Mohamed Ihattaren naar Ajax is weer een stapje dichterbij. De Amsterdamse club en Juventus naderen een akkoord over de overgang van de negentienjarige aanvallende middenvelder, zo meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond de Italiaanse topclub.

Daarmee lijkt (bijna) niets een overgang van Ihattaren naar Ajax nog in de weg te staan. De vraag is nog wel op welke basis het gevallen toptalent de overstap naar de koploper van de Eredivisie maakt. Er zijn drie mogelijke opties: een huurtransfer voor een half jaar, een huurtransfer voor anderhalf jaar of een definitieve overgang.

Ajax en Ihattaren hebben naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt. Als de clubs de laatste details uitwerken en de voormalig speler van PSV doorstaat de medische keuring, dan draagt Ihattaren in elk geval voor een half seizoen het shirt van Ajax om de schouders.

Ihattaren leek eerder deze transferperiode op weg naar FC Utrecht. De club uit de Domstad hoopte de middenvelder op huurbasis over te nemen van Juventus, maar de interesse van Ajax gooide roet in het eten. Ihattaren zou kortgeleden al een gesprek hebben gehad met Erik ten Hag. Of dat gesprek ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, wilde de trainer in aanloop naar de topper tegen PSV niet bevestigen.

Op dit moment werkt Ihattaren met voormalig international Gerald Vanenburg aan zijn conditie. De spelmaker maakte afgelopen zomer de overstap naar Juventus nadat hij zich bij PSV onmogelijk had gemaakt. De Italiaanse topclub stalde hem direct bij Sampdoria, waar hij vlieguren in de Serie A moest maken. In oktober kwam er een onverwacht einde aan de huurperiode: Ihattaren keerde onaangekondigd terug naar Nederland om niet meer terug te keren naar Italië.

Reacties

gerelateerd