Frenkie de Jong redt dramatisch FC Barcelona, Luuk-stat in stand

23 januari 2022, 22:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong heeft zijn kans gegrepen terug in de basis van FC Barcelona. De middenvelder kende met de Catalaanse grootmacht een ongekend moeizame avond op bezoek bij Alavés, maar maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de avond (0-1). Daardoor werd hij gekroond tot matchwinner, ondanks dat hij alleen uitblonk door zijn harde werk. Bovendien blijft een Luuk de Jong-statistiek zo in stand. 

Met de moeizame overwinning zal trainer Xavi ongetwijfeld heel erg blij zijn, maar met de manier waarop zal na eerder al de bekeruitschakeling tot heel veel zorgen hebben geleid. Bijna negentig minuten was FC Barcelona namelijk ongevaarlijk, ondanks dat Luuk de Jong met zijn goede 2022-vorm weer aan de aftrap mocht verschijnen na zijn schoring in de Copa del Rey.

In de beker werd FC Barcelona na verlenging uitgeschakeld, maar toonde het in elk geval nog veerkracht, na de eerdere een prima halve finale in de Supercopa de España tegen Real Madrid (3-2 verlies). Ditmaal was de verbetering echter niet zichtbaar in het spel, want het spel oogde bijzonder saai en stroperig en tot grote kansen leidde het niet. Spits Luuk de Jong had een aantal mogelijkheden, maar stond vrijwel elke keer buitenspel als hij gevaarlijk kon worden. 

Lees ookMeevaller Frenkie bij FC Barcelona

Behalve een niet te tellen hoeveelheid hoekschoppen speelde FC Barcelona vrijwel niets klaar en was het spel niet om aan te zien. Tot dat Luuk de Jong (onder wie de Catalanen ongeslagen blijven in La Liga met hem als basisklant) gewisseld werd en Pedri met een heerlijk steekpassje Ferran Torres bediende. De buitenspeler legde simpel breed op Frenkie de Jong, die kwam teruglopen uit buitenspel. De oud-Ajacied mocht in de basis beginnen omdat Gavi was geschorst en tikte vervolgens simpel binnen: 0-1. De meest lelijke overwinning voor FC Barcelona in het tijdperk Xavi, maar wel een heel belangrijke. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen