'Knappe' Brobbey kan concurrentie aangaan met Haller bij Ajax

23 januari 2022, 22:31

De concurrentiestrijd tussen Brian Brobbey (19) en Sébastien Haller (27) gaat een zwaarwegende keuze worden voor coach Erik ten Hag. De van RB Leipzig gehuurde aanvaller vult de spitspositie vooralsnog uitstekend in bij afwezigheid van zijn directe concurrent. Omdat Brobbey zelf de grootste zorgen over zijn kwetsuur heeft weggenomen, zal de oefenmeester op korte termijn al een keuze moeten maken.

"Ik had last aan de binnenkant van de knie. Nee, geen kruisband", verzekert Brobbey tegenover ESPN over zijn blessure, waardoor hij tegen PSV voortijdig naar de kant moest. "Ik kreeg een tik aan de binnenkant van mijn knie." Maar die blessure is niet dusdanig ernstig dat hij de eerstvolgende officiële wedstrijd van Ajax – over twee weken – zal moeten missen. "Dan moet ik er weer staan."

Desondanks maakte hij vlak voor zijn wissel nog wel een doelpunt. "Ik had heel veel pijn, maar ik moest nog even gaan. De bal kwam goed en ik kop hem binnen", glimlachte Brobbey, die ondanks de pijn op tijd kwam voor de voorzet van Dusan Tadic. "Ik ben nooit te laat. Het is al zijn derde assist op mij, maar het deed heel veel pijn. Nu ga ik lekker naar huis en morgen even checken hoe het gaat."

Lees ookHaller straks 'op het bankie'? "Brobbey is beter"

Brobbey maakte in de eerste twee wedstrijden terug in Amsterdamse dienst in elk geval veel indruk. Met drie doelpunten in minder dan honderd minuten heeft hij een uitstekend gemiddelde bij Ajax en is een serieuze concurrent voor Haller. "Brobbey is gehaald en moest meteen leveren. Dat vind ik toch heel knap", stelt VI-journalist Freek Jansen. "Haller verwacht ik over twee weken wel weer terug. Dan heeft Ajax Haller én Brobbey, dat is een geweldige luxe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen