Scheidsrechtersbaas Van Egmond steunt beslissing van Makkelie

23 januari 2022, 20:17

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft zijn steun uitgesproken voor Danny Makkelie en zijn team. De arbitrage bij Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax besloot zondagmiddag om de treffer van Noussair Mazraoui op de borden te laten staan, ondanks dat een bal eerder in de aanval over de zijlijn leek te zijn geweest. Volgens de baas van de arbiters is er echter juist gehandeld.

Volgens Van Egmond was het goedkeuren van de treffer van Mazraoui de enige juiste beslissing die genomen kon worden. De voormalig leidsman ging daarbij mee in de uitleg die Makkelie zelf eerder ook gaf. Het was voor de VAR en dus ook voor de scheidsrechters onmogelijk om te bewijzen dat de bal in z'n geheel de zijlijn was gepasseerd. En dan is een beslissing van de grensrechter overrulen tegen de regels.

"Dan hadden Ajax en ook de media terecht om bewijs gevraagd. Dat is er simpelweg niet", stelt Van Egmond tegenover De Telegraaf als de treffer wél afgekeurd was. "Assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra was en is er nog steeds van overtuigd dat de bal in het spel bleef. En vergis je niet: die jongens aan de zijlijn hebben een scherp oog." 

Lees ookMakkelie geeft tekst en uitleg over goedgekeurde Mazraoui-goal

Volgens Van Egmond liet assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra de situatie niet ontstaan, maar zag hij alleen dat de bal niet in z'n geheel over de zijlijn was geweest. Had Steegstra geconstateerd dat dát wel het geval was, dan was er geen bewijs geweest om die beoordeling tegen te spreken. In die situatie was het doelpunt van Ajax dus wel afgekeurd, maar op het moment dat de beslissing genomen werd, was het doelpunt van Mazraoui nog niet een doelpuntrijke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen