Babel vecht met Galatasaray tegen degradatie: "Een nachtmerrie"

Babel vecht met Galatasaray tegen degradatie: "Een nachtmerrie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 januari 2022 – De Turkse competitie kent dit seizoen tot nu toe een ietwat verrassend verloop. Grootmachten als Fenerbahce en Besiktas stellen met de vijfde en zesde plek enorm teleur en ploegen als Konyaspor, Alanyaspor en Adana Demirspor staan wel in de top vier. Het meest schrijnend is echter de situatie van Galatasaray, dat slechts drie punten boven de degradatiestreep staat.

Zondag verloor het voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd en dus is het afgezakt naar plaats vijftien in de Turkse competitie. Ryan Babel kwam als invaller binnen de lijnen, maar erkent op de clubwebsite dat het tot nu toe een dramatisch seizoen is. "Het is een nachtmerrie. Voetbal hangt samen met diverse factoren en ik denk dat vertrouwen het belangrijkste is en dat ontrbreekt."

"We hebben al lang niet meer gewonnen en dat creëert onzekerheid. Soms heb je nu eenmaal een slecht seizoen. Dan is het enige wat je kunt doen overleven en doorgaan." Galatasaray speelt komende zondag tegen de nummer drie van de competitie (Alanyaspor) en daarna volgen drie hele belangrijke wedstrijden tegen de nummers elf, veertien en achttien.

Lees ook: Babel geeft uitgebreid uitleg over sneer aan Afellay

Naast Babel speelt ook Halil Dervisoglu bij Galatasaray. Hij wordt gehuurd van Brentford en krijgt doorgaans de voorkeur in de spits. Daar maakte hij in negentien wedstrijden drie goals. Babel speelde dit seizoen vijftien wedstrijden, waarvan vier in de basis, maar was bij nog geen enkel doelpunt betrokken.

Reacties

gerelateerd